2015-08-08 12:25:54• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Edit: Tisztelt Doktor Úr! Az évenkénti szűréseink, melyet önszorgalomból teszünk, eredményei - szinte minden szűrésünk negatív, odafigyelünk az egészségünkre. A laborral kapcsolatban az alábbit szeretném megkérdezni. Laborunk is negatív lett, a nagylányaimnál tavaly és az idén is csillagmentes volt a laborjuk. Az alábbi értékekre szeretnék választ kapni. 55 éves hölgy vagyok - vasértékem - 12,5 - hemoglobin értékem- 137, transzferin értékem 22,5, 37 éves lányom vasértéke 12,5, hemoglobin értéke 127 , transzferin értéke 22,5, a 24 éves lányom vas értéke - 22,4 - hemoglobin értéke 144 , a transzferin értéke 3,16 lett, A háziorvosunk szerint az egész laborunk rendben van és negatív. Elnézését kérem, de kicsit egészségmániás hölgy vagyok, szeretek odafigyelni a családra, és a fenti adatok, mert csak erre a három értékre szeretnék tanácsot kérni, nem vagyunk vérszegények??? és nem kell szednünk esetleg vasat?? Ezek az értékek a laboron a tartományon belül vannak, ahogy írtam az orvosunk szerint negatív a laborunk és rendben vannak... A vas és a hemoglobin és a transzferin értékekre szeretnék választ kapni, hogy ez így rendben van és nem kell szednünk vasat, vagyis remélem, hogy nem vagyunk vérszegények, különben egészséges emberek vagyunk és jól érezzük magunkat... Köszönöm a válaszát.

Dr. Láng László: Nyugodjon meg, a laboreredmények is rendben vannak (az ön által leírtak szerint, hiszen minden labor maga jelöli ki a normálnak tekintett tartományokat, a használatos felszerelés, teszt-anyag és méréspróbák függvényében). Jó egészséget a továbbiakban is!

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


P.  Erika: Tisztelt Doktornő! Nagyon szeretem a páromat, ő is engem. Nem gondoltam volna hogy 39 évesen újra tudok szeretni egy férfit. A hátam mögött hagytam 10 éves sikertelen házasságot alkoholista férjemet, van egy 8 éves kislányom. A kislány gyönyörűen kijön az új apukával, apunak szólítja. Párom 43 évesen költözött hozzánk (albérletbe vagyunk) anyukájától vidékről. 7 hónapja vagyunk együtt, anyukáját rendszeresen látogatjuk 2-3 hetente 50 km-re lakik tőlünk. Röviden: a 73 éves anyukája mindenáron hozzánk akar költözni, állandóan hivatkozik arra hogy unatkozik, nincs kihez szólni, mindig fáj a lába, szíve, dereka, veséje, nem tud aludni, zajonganak a szomszédok. Szinte kétnaponta telefonon beszélünk vele de már nem szívesen hívom mert mindig azzal jön "jaj mi lesz velem, nem is tudom merre menjek, én itt nem maradok egyedül, de jó lenne nekem ott veletek". Szóval hozzánk akar költözni. Talán bele is mennék ha csendes visszafogott lenne. De ő állandóan beszél, természetesen a saját múltjáról, hogy milyen ügyes volt, milyen sokat dolgozott és ugyanazokat a sztorikat újból elmondja ami nekem nem érdekes. A páromnak fáj hogy őt otthagyta látom rajta. Mit tegyek? Hogy mondjam azt hogy NEM?

Borsi Zsuzsa: Ha jól értem Ön már meghozta a döntését, tudja mit akar. Mostmár csak vállalni kell ennek a következményét és ettől Ön fél. Azt javaslom beszélje meg ezt a párjával. Mondja el neki melyek is az Ön félelmei, mit szól ő ezekhez. Próbálja ezt vele úgy megbeszélni, hogy az anyukát nem minősíti, hanem inkább a saját érzéseiről, félelmeiről beszél. Hallgassa meg a párja véleményét is és utána közösen mondják meg az anyukának a döntésüket.

Kérdezd Borsi Zsuzsát ide kattintva!


Tomi: Kedves Timea. Augusztusba párommal Bécsbe készülünk, de nem tudjuk hol keressünk szállást. 2-3 napról lenne szó. Ön mit javasol hol keressünk szállást?

Tóth Tímea: Kedves Tomi! Ajánlanám figyelmükbe irodánkat, a Mihai Viteazu utca 20 szám alatt. Mi tudunk Önöknek csak szállást is foglalni Bécsben vagy annak környékén. Érdemes úgy választani, hogy tömegközlekedéssel egyszerűen bejussanak a központba, mert autóval bemenni költségesebb a parkolás végett. Azt tanácsolnám, hogy igyekezzenek a foglalással, mert főszezon lévén gyorsan fogynak a helyek.

Kérdezd Tóth Timeát ide kattintva!


Levente: Helló... Apropó: a windows 10 nekem is megjelent a gépemen a windows 10-es reklám a képernyő jobb sarkában ott ahol van a dátum hangerő szabályzó stb! El lehet távolítani vagy ez nem csinál kárt nem lassítja a gépem?

Dobos Attila: Kedves Levente! Ha megjelent a Windows 10-et reklámozó kis ablakocska a tálcan, akkor hamarosan az ön gépére is feltelepülhet ez az új operációs rendszer. Kárt nem csinál, de ha nem akar új operációs rendszerre váltani, akkor ne engedélyezze annak frissítését. Eltávolítani nem lehet, csak kikapcsolni - a tálca ikonokat letilthatja a NOTIFICATION menüből.

Kérdezd Dobos Attilát ide kattintva!


Viktor: Jó napot Doktor úr! Olyan kérdésem lenne, hogy a mindjárt két éves fiam a minap elesett térddel rá az egyik játékára, azóta nem bírja ráengedni a súlyát a bal lábára! Elvittük orvoshoz, csináltak röntgen képet de semmi, kaptunk járógipszet, hogy pihentesse a lábát de ma visszamentünk, levették róla és most is ugyanaz! Csináltak megint röntgent de megint minden rendben! Doktor úr mi lehet a probléma? Segítsen kérem! Előre is köszönöm!

Dr. Szatmári Lajos: Viktor, egy picit nehéz arra válaszolni, hogy mi a probléma, nem látván a röntgenfelvételt. Amit tudnék tanácsolni az, hogy nem járógipszet hanem egy térdrögzítő gipszsínt föltenni 10 napra, de nem lép a lábára a gyermek. Ha van lehetőségük elküldeni a képeket on-line szívesen megnézem!

Kérdezd Dr. Szatmári Lajost ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: